19.01.2009 06:55

Vzpomínka na Vánoce ...

Vánoční stromeček
 

Náš vánoční stromeček je zelený a umělý. Dokonce s šištičkami. Šištičky nejsou umělé, vyrostly v lese. Sedí na drátku a ví bůh, co se jim právě ,,honí v hlavě“. Možná nostalgicky vzpomínají na svobodu, možná jsou tiše rády v teple pokoje. Mají se dobře. Neprší na ně, vítr se je nesnaží urvat a praštit jimi o zem, veverky je necuchají ve snaze vydloubnout chutné semínko. Jedenáct měsíců v roce spinkají zachumlané v krabici, jeden měsíc se pyšně naparují ve společnosti lesklých baněk, háčkovaných zvonečků a barevně svítících lucerniček, hřány obdivnými pohledy domácích i návštěvníků.

Stromeček je rád. Vytažen z krabice, s úlevou rozloží větvičky a načechrá jehličky. Je s láskou a péčí ozdoben a umístěn na čestném místě v obývacím pokoji. Obdařen dárečky čeká na svoji velkou chvíli – štědrý večer. Je chválen a obdivován. Zbaven dárečků posmutní. Krátká je chvilka slávy. Plynou dny a stromeček se stává stále zádumčivějším. A pak se to stane. Odstrojen a složen je umístěn do krabice k jarnímu, letnímu a podzimnímu spánku.

Děkujeme Ti, milý stromečku, za pohodu, kterou jsi přinesl do našeho příbytku. I když jsi jen umělý, máme Tě rádi a budeme se těšit na Tvůj návrat o příštích vánocích.

JiDv

—————

Zpět


Kontakt

Kurzy a vzdělávání v KKD Vyškov

Knihovna Karla Dvořáčka
Zdeňka Adlerová
Nádražní 4
682 01 Vyškov


tel: +420 517 324 547


Stránky věnované mozkovému joggingu