21.04.2009 07:55

Tři tenoři - Pavarotti, Domingo, Carreras

Lektorka: Miroslava Adamcová, KKD Vyškov

V tomto komponovaném hudebním pořadu byli posluchačům představeni 3 světoznámí operní tenoři – José Carreras, Plácido Domingo a Luciano Pavarotti.

Lektorka věnovala u každého interpreta pozornost nejprve prvotním impulsům, jež měly zásadní vliv na utváření jejich vztahu k hudbě a které později vedly k jejich pěvecké dráze. Poukázala na jejich nesporný talent a píli, se kterou překonávali překážky na cestě za svým hudebním snem. U každého byly impulsy jiné a u žádného nebyla cesta na vrchol přímočará.

V další části pořadu se posluchači seznámili s výčtem jejich úspěchů nejen v  domovských krajinách, ale i na mezinárodních operních scénách. Dozvěděli se zajímavosti o jejich spolupráci s význačnými dirigenty, uměleckými agenty a dalšími umělci, kteří se podíleli na formovali jejich pěvecké kariéry.

V poslední části pak lektorka osvětlila myšlenku, která vedla k tomu, že se tyto tři výjimečné osobnosti spojily na jevišti v rámci světového turné. Pojem Tři tenoři se stal obchodní značkou Carrerase, Dominga a Pavarottiho. V rámci turné procestovali svět a stali se světovým fenoménem.

—————

Zpět


Kontakt

Kurzy a vzdělávání v KKD Vyškov

Knihovna Karla Dvořáčka
Zdeňka Adlerová
Nádražní 4
682 01 Vyškov


tel: +420 517 324 547


Stránky věnované mozkovému joggingu