13.11.2010 07:38

Oslava 1. výročí „Šedesátky“

www.sedesatka.cz. Obyčejná webová adresa, řeknete si a možná vás ani nenapadne pátrat po tom, co se pod ní skrývá. A to je veliká chyba! Web 60.cz je totiž určen seniorům. Vznikl v roce 2009 díky Janu Vojvodíkovi z Pardubic, který webové stránky zřídil a bez nároku na odměnu se o ně spolu se dvěma redaktory stará. Uplynul rok a web se stal mezi seniory velmi oblíbeným a často navštěvovaným. Je znám prakticky po celém světě, všude, kde se nacházejí krajané.

Za rok trvání si našlo adresu stránek téměř 100 000 seniorů. Pravidelných přispěvatelů je něco přes 20, pasivních a hostů mnohem více. 22.září se konalo historicky první setkání „šedesátkářů“ v Pardubicích. Účastníci byli především ze severu Moravy a z Čech. Jižní Moravu jsem zastupovala jen já. Kolegovi z Blanska v účasti zabránila zdravotní indispozice. Setkání bylo srdečné a naši redaktoři pro nás připravili krásný program. Po společném obědě v hotelu Evropa jsme navštívili prostory Českého rozhlasu Pardubice, kde nás pan ředitel osobně provedl pracovišti. Poté následovala tisková konference. Bylo mi ctí, že jsem byla požádána o rozhovor, takže jsem si mohla vyzkoušet nejnovější techniku – mikrofon, do kterého se vše nahraje a následně stáhne do počítače k dalšímu zpracování. Žádné magnetofony, žádné kabely jak tomu bylo dříve.

Poté jsme navštívili zámek, v němž sídlí Východočeské muzeum s mnoha zajímavými expozicemi. Domů jsme se rozjížděli na výsost spokojeni. Severomoravané jako parta, já sama, ale i tak nadšená a plná odhodlání postarat se o propagaci mezi jihomoravskými, především vyškovskými seniory – internetovými nadšenci, jichž díky internetovým školičkám utěšeně přibývá.

Vážení přátelé, odhoďte zbytečný ostych a staňte se uživateli, ať už aktivními nebo pasivními, webu Šedesátka.cz! Budete srdečně vítáni a zcela jistě spokojeni, ne-li přímo nadšeni.

Jindřička Dvořáková

—————

Zpět


Kontakt

Kurzy a vzdělávání v KKD Vyškov

Knihovna Karla Dvořáčka
Zdeňka Adlerová
Nádražní 4
682 01 Vyškov


tel: +420 517 324 547


Stránky věnované mozkovému joggingu