10.12.2010 16:07

Buďte fér aneb Fair Trade a dobrovolnictví 3. věku

Lektorka: Barbora Adlerová, Vyškov

Mladá studentka, spolupracující např. s nadací Václava Havla Forum 2000, humanitární organizací ADRA aj. představila účasníkům prvního semináře šestého ročníku A3V folosofii Fair Trade

Spravedlivý obchod neboli fair trade je způsob obchodu, jehož cílem je přímá a účinná podpora znevýhodněných pěstitelů a řemeslníků z rozvojových zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Je založen na vytvoření partnerství mezi producentem na straně jedné a spotřebitelem na straně druhé.

  • Výrobcům fair trade nabízí spravedlivé obchodní podmínky, možnost vymanit se z bludného kruhu bídy, žít důstojný život a plánovat budoucnost.
  • Nám, spotřebitelům, pak dává fair trade jedinečnou možnost prostřednictvím každodenního nakupování snadno a účinně se zapojit do snižování chudoby lidí na celém světě.

Více informací o tématu najdete na https://www.fairtrade.cz/5-fair-trade/ 

Ve druhé části pak přítomným položila otázku: Máte volný čas a chtěli byste být někomu užiteční? Máte ještě dost sil a elánu pro zajímavé činnosti? Jedním ze způsobů, jak smysluplně trávit svůj volný čas, je třeba právě dobrovolná činnost. Dobrovolnictví již není doménou pouze mladých lidí, ale své letité zkušenosti mouhou v mnoha různých oblastech, jak u nás doma, tak v zahraničí, uplatnit i senioři.

Více informací např. na:
https://www.dobrovolnici.cz/
https://www.dobrovolnik.cz/
https://www.naep.cz/index.php?a=view-project-folder&project_folder_id=509&
 

—————

Zpět


Kontakt

Kurzy a vzdělávání v KKD Vyškov

Knihovna Karla Dvořáčka
Zdeňka Adlerová
Nádražní 4
682 01 Vyškov


tel: +420 517 324 547


Stránky věnované mozkovému joggingu